Domæne priser - Hvad koster et domæne?

Domæne priser

Du kan købe domæner hos de fleste hostingudbydere, men der er stor forskel på prisen. Vi giver dig overblik over domæne priser og udbydere.

Det kan godt være en stor labyrint at finde rundt i hvilket domæne der bedst for dig, og hvad det koster. For at hjælpe dig lidt på vejen, bør du sætte dig ned og overveje følgende: 

  • Hvad skal jeg bruge min hjemmeside til? Er det en blog, webshop eller noget helt tredje? 
  • Hvor meget trafik skal min hjemmeside kunne trække? 
  • Hvor meget serverplads har min hjemmeside brug for?
  • Hvilket hjemmesideprogram skal jeg bruge? Nogle webhotel udbyder, tilbyder software der automatisk kan installere for eksempel WordPress eller andet. 
  • Medfølger der automatisk backup hos min webhotel udbyder? Som huskeregel, bør du altid have en backup af din hjemmeside, i tilfælde af den går ned eller du laver rod i den. Bruger du WordPress har de et nemt og brugervenligt backup plug-in som hedder Vaultpress. 

Som hjælp har vi samlet en prisoversigt over domæner herunder: pris for oprettelse, udbyder af domænet, årlig afgift, pris for flytning og pris pr. år. 

Find domæner og samelign priser

Hvilket domæne skal jeg vælge?

Er du blevet lidt klogere på hvilket domæne og webudbyder du skal bruge? Er svaret nej? Bare rolig, der er stadig hjælp af hente.

Lad os sige du skal lave en blog, og du mangler et domæne til denne blog. Først bør du overveje, om den er meget tekst fokuseret, eller om du også gerne vil have en del grafik, billeder og videoer på bloggen.

Er tilfældet at du gerne vil have billeder, grafik og videoer inde på bloggen, anbefaler vi at du går efter en udbyder der tilbyder mere serverplads end gennemsnittet. Der bør du nok kigge på en serverplads på 50 og derover. 

Skal du bruge et af verdens mest kendte web builder værktøj? – Så anbefaler vi at du bruger WordPress. WordPress har over 1 million forskellige plug-ins, der hjælper folk med ikke så høj IT-kendskab, at klare mange af hjemmesidens udfordringer selv.

Vil du gerne have en større indsigt i hvad et domæne er? – Så læs med her inden du scroller videre!  

Sådan køber du dit eget domæne

Det har aldrig været nemmere at købe dit domæne. Har du fundet et domænenavn? Så anbefaler vi at du køber det hurtigst muligt. Således er du sikker på at dit domænenavn ikke tages af andre, inden du selv registrerer det. 


Sådan gør du: 

  1. Tjek om dit domænenavn er ledigt på DK Hostmaster. 

  2. Køb dit domænenavn hos den billigste webudbyder, jo mindre der er særlige præferencer med hensyn til din hjemmeside. 

  3. Hvis du vil have en hjemmeside på dit domæne, skal du tilkøbe et webhotel. 

Hvad indeholder domæne priserne?

Alle de priser der er vist ovenfor i tabellen, indeholder som minimum: 

  1. Domænets afgift for år 1.

     

  2. 12 måneders DNS hos webudbyderen. 

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af domæne?

Når du skal købe et domæne for første gang, er der nogle huskeregler du bør kende til. 

 

  1. Undgå så vidt muligt at bruge de danske vokaler, Ø – Æ – Å i dit domæne, når du køber det. Det vil højst sandsynligt skabe problemer senere hen, da Google er international, og ikke kan registrere de danske specialtegn. 

 

  1. Tal bør ikke indgå i dit domænenavn. Det ser ofte uprofessionelt ud for en bruger. 

 

  1. Det er ikke ulovligt at bruge bindestreger i dit domæne, men som regel bør du ikke have det med. Sørg så vidt muligt at skrive dit domænenavn uden, hvis det kan lade sig gøre. Typisk kan det være svært at huske for en kunde, og virke en anelse forvirrende. 

 

  1. Husk ALTID at tilmelde dig en PBS ordning ift. betaling af dit domæne. Du vil takke dig selv, da en glemt frist for betaling kan ende med at lukke dit domæne ned. 

 

  1. Hvis du vil have international gennembrud på internettet, men vælger at starte på det danske marked, anbefales det at du starter med et internationalt navn, som alle kan udtale og huske. 

Er domæne det samme som hjemmeside?

Nej det er ikke det samme. Du kan sagtens have et domæne uden en hjemmeside. Hjemmeside også kaldet webhotel kan tilvælges, hos den udbyder du vælger. Skal du have en personlig e-mail konto, kan du sagtens nøjes med kun at have domænet registreret. 

Ejer jeg mit domæne?

Både ja og nej. I teorien lejer du dit domæne af din udbyder på ubestemt tid. Lidt ligesom en lejebolig med ubegrænset leje. Det er dit domæne så længe du betaler for domænet. Det er kun dig der kan afgøre hvorvidt om du vil opsige domænet. Ser man sådan på det, kan man godt sige du ejer det. 

© 2022