Billigt webhotel i Danmark

Er du på udkig efter et billigt webhotel i Danmark? Vi har gjort det nemmere for dig. Hos Dinhosting.dk, har vi samlet Danmarks billigste webhotel-løsninger, så du ikke skal surfe flere sider igennem for at finde det. 

Gør det nemmere at vælge webhotel

Når man skal på udkig efter sit nye webhotel, er der tonsvis af tanker man skal have med i sine overvejelser, og vi ved at det ikke er et nemt job. Med den tanke har vi gjort det nemmere at forstå de mange fremmede tekniske sprog der kan forekomme.

 

Billigt webhotel

Hvad er et webhotel?

Til at begynde med, har vi sørget for at forklare hvad et webhotel er. Når du skal købe et webhotel, er det en god idé at vide hvad det er for et univers du kaster dig ud i. 

Kort sagt, er et webhotel et sted på nettet hvor alle dine filer opbevares. Du kan se det ligesom et hus eller lejlighed. Det er din base, hvor du har alle dine ting samlet et sted. Jo større dit hjem eller lejlighed er, desto mere plads har du også til at opbevare ting. Ser vi det i et andet perspektiv, er det altså ment ift. størrelsen af dine filer og hvor mange filer du har.

Har du rigtig mange filer, men knapt nok plads til dem på dit webhotel, kan det påvirke din loading tid og hastighed markant. Vender vi tilbage til hus/lejlighed – eksemplet, vil det altså være langt nemmere at bevæge sig hurtigt i en lejlighed med plads, end en proppet lejlighed fyldt op til kanten. Er du i den situation, har du selvfølgelig brug for mere plads, lige akkurat samme gælder for dit webhotel størrelse. 

Hvad er forskellen på et domæne og webhotel?

Forskellen på et domæne og webhotel er faktisk ikke så kompliceret at forstå. Et domæne er din internetadresse, altså der hvor du kan tilgå din hjemmeside. Et webhotel er selve din base, med henblik på ovennævnte eksempel, din lejlighed. Se et domæne som din adresse, hvor folk kan finde dig, og webhotel som selve din lejlighed/hus. 

Vil du vide mere detaljeret om hvad et domæne er af betydning kan du læse meget mere her.  

Sammenlign priser på tabellen

Øverst på siden har vi gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige webhotel udbydere på prisen. 

*Alle vores priser er inkl. moms.* 

Som tabellen viser, har vi angivet prisen på webhotel udbyderne pr. første år, år 2 efterfulgt af over 2 år. Dette mener vi giver dig det mest retvisende billede og forståelse af de forskellige udbyders udvikling af priser. 

Tabellen viser også oprettelsesgebyret ved hvert udbyder. Nogle webhotel udbyder vælger at køre med en pakke der indeholder gratis oprettelse, hvor andre kræver et oprettelsesgebyr på typisk 50 – 150 kr. 

Webhotel i udlandet?

Det er ikke umuligt at få et udenlandsk webhotel, hvis det er det man vil. Der er nogle generelle ulemper og fordele man bør kendes ved først. Vælger du denne mulighed, skal du være indforstået med at supporten er på engelsk. Det kan være svært at navigere og arbejde med et webhotel, hvis ikke man er øvet eller såmænd ekspert.

Vi anbefaler til de nye eller øvet, at foretage et køb hos en af de danske webhoteller i starten. Dansk support er altid rart, specielt når der kan forekomme meget avancerede IT-termer, der kan være temmelig volapyk i nye ører. 

Er du professionel, eller ekspert i webhoteller, kan du overveje at tage en udenlandsk. Det er oftest billigere at have et udenlandsk webhotel, så du sparer en del penge total.

Den uundværlige liste til valg af webhotel

 • Oprettelse af webhotel 

Oprettelsen for et webhotel indebærer typisk en engangsbetaling for et helt år. Typisk er første år billigere end år 2 osv. Hos alle vores udbyder betaler du forud for et år.   

 

 • Webhotel udbyder 

Kort sagt er det den virksomhed der sælger domænet til dig. F.eks. er en kendt udbyder af domæne og webhoteller, Simply.com eller Dandomain.dk.

 

 • Serverplads for et domæne/webhotel

Serverplads er kort sagt den plads du har på dit domæne til filer og billeder. Har du tung grafik, store videoer m.m. bør du overveje et webhotel med meget serverplads. 

 

 • Trafikken for et domæne/webhotel

Trafikken udgør hvor meget plads/rådighed du har på dit domæne/webhotel pr. måned. Som udgangspunkt bruger et webhotel med 50 – 100 besøgende pr. dag meget få gigabyte pr. måned. Hvis man hoster videoer og laver content der trækker meget trafik på ens webhotel, bør man overveje lidt mere trafik kapacitet. 

 

 • WordPress software

Det er en god ide at have et webhotel der tilbyder automatisk installation af WordPress. WordPress bruges af over 1. million brugere verden over, og det findes med tusindvis af nemme og hurtige plug-ins. 

 

 • MySQL

MySQL er en database, som mange CMS’er, herunder WordPress bruger. De bruger det til at opbevare data. Det er en klar fordel at have det inkluderet i sit webhotel. 


 • Statistik af hjemmeside
  Nogle webudbyder tilbyder data-statistik af din hjemmeside. Det vil typisk bestå af antal besøgende pr. måned og besøgstid m.m. Har du ikke det inkluderet i dit webhotel, er du ikke på gale spor. Google tilbyder selv deres gratis program, Google Analytics. Dette kan med stor fordel det samme, og lidt mere ift. statistiske data af besøgende mv.

Hvad er inkluderet i et billigt webhotel?

Hos de billige webhoteller får du i de fleste tilfælde oprettelsen af dit domæne gratis. Du skal dog betale for det første års registrering af domænet. Generelt koster et billigt domæne i Danmark med .dk endelse, omkring 50 kr. for det første år. Skal du have et webhotel oveni, skal dette også regnes med oveni de 50 kr.

Typisk bliver det 3-4 kr. dyrere pr. måned oveni de allerede 50 kr. I nogle tilfælde kan der være specielle tilbud, hvor domæne og webhotel er medregnet i prisen. 

Har du købt et domæne, men ikke et webhotel? Selvom domænet ikke er registreret til et webhotel, har de fleste webhotel udbydere en service der gør at det er gratis at overflytte et webhotel til et domæne.  

Mangler du hjælp til at se om dit domænenavn er ledigt? Hos DK Hostmaster kan du se om dit domænenavn er taget eller ledigt. 

Lagerplads

Når man handler med det billigste, kan man i de største tilfælde også forvente at få det man betaler for. Som udgangspunkt har de fleste billige webhoteller en 5 – 10 GB lagerplads.

Vil man op og have mere skal man betale sig fra det. Det er ikke en omkostning der vil styrtdykke virksomhedens budget, men man bør overveje hvorvidt man har brug for det eller ej. 

Hvad skal du være opmærksom på ved valg af webhotel?

Når du vælger et webhotel, er der som du nok har forstået allerede, mange faktorer der spiller ind. 


 • SSL – certifikat 

De fleste webhotel udbyder har SSL – certifikat inkluderet i deres webhotel. Et SSL – certifikat betyder med få ord, at din hjemmeside er sikker for andre at bruge og navigere på. Herunder, er der sikker internetsøgning uden at være bange for at blive hacket eller få overdraget sine personlige oplysninger i forkerte hænder. 


 • Prisen 

Typisk vil man altid gerne have det billigste. Men.. det er ikke altid det billigste der er bedst. Man skal gøre sig nogle grundige tanker og overvejelser om hvad man har brug for i sit webhotel. Hvis du driver en lille hobbyvirksomhed online, er det som regel altid fint med det billigste, alt efter dine behov. Har man planer om at drive noget større, bør man investere lidt mere for at få det maksimale ud af hjemmesiden/webhotellet. 


 • CMS integration

Bruger du WordPress eller et andet CMS-system, skal du huske at være sikker på at dit webhotel har denne som en CMS integration. Langt de fleste webhotel udbyder har de mest anvendte CMS-systemer, som netop WordPress bl.a. Det er vigtigt da systemerne skal kunne snakke sammen, for at kunne fungere. 


 • Moms

Moms kan være en overset faktor når man handler over nettet. Når du handler med webhoteller, skal du være ekstra opmærksom om prisen de angiver er med eller uden moms. I tabellen der er angivet ovenfor er alle vores priser inkl. moms. Nogle gange kan det virke alt for billigt når webhoteller reklamerer for deres priser, men det skyldtes ofte også at prisen er regnet uden moms. Er du en virksomhed kan du trække momsen fra, men er du privatperson er du nødt til at betale momsen oveni. 

© 2022